چگونه می‌توان استخراج خانگی ارزهای دیجیتال در ایران را کنترل کرد؟

چگونه می‌توان استخراج خانگی ارزهای دیجیتال در ایران را کنترل کرد؟

یکی از مسائلی که این روزها مسئولین وزارت نیرو و مقامات قانون‌گذار را نگران کرده است، بحث گسترش راه‌اندازی دستگاه‌های استخراج در منازل مسکونی است. با این حال به عقیده کارشناسان این مسئله را به راحتی می‌توان حل کرد.

دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال بسیار پرقدرت هستند و برق زیادی مصرف می‌کنند. گسترش استفاده از آن‌ها در منازل باعث افزایش شدید مصرف برق کشور و همچنین افزایش خطر آتش‌سوزی می‌شود.

اگر چه به دلیل آمپر پایین برق منازل مسکونی،‌ فقط می‌توان تعدادی انگشت شماری دستگاه در خانه راه‌اندازی کرد، اما در مقیاس بزرگ، نصب شدن حتی یک دستگاه استخراج در هر خانه، تا حد بسیار زیادی باعث بالا رفتن مصرف برق کشور می‌گردد.

در این خصوص با سعید خوشبخت، فعال مطرح بلاک چین و ماینینگ ایران به گفتگو نشستیم. سعید خوشبخت می‌گوید:

سرکوب ماینینگ ماینرهای خانگی را زیاد می‌کند

روندی که اکنون در پیش گرفته شده است به این ختم می‌شود که ماینرهای کوچک، پنهانی چند دستگاه ماینر قاچاق بخرند و با هر ترفندی که شده به صورت غیرقانونی دستگاهای خودشان را فعال کنند. به تعداد بالای افرادی فکر کنید که ممکن است این کار را بکنند. فکر کنید ۴ میلیون نفر، هر کدام دو یا سه دستگاه ماینر بخرند. همین مقدار هم کولر و فن برای خنک کردن دستگاه‌های اضافه خواهد شد.

چگونه می‌توان استخراج خانگی ارزهای دیجیتال در ایران را کنترل کرد؟

با این روند دیگر ماینینگ در یک یا چند جای خاص متمرکز نخواهد بود. مصرف تمام کشور بالا می‌رود. آن زمان شناسایی دستگاه‌ها و واحدهایی که ماین می‌کنند به هیچ عنوان ساده نخواهد بود. دیگر نمی توانیم روی فلان نقطه دست بگذاریم و مثلا یک مگاوات از برقش کم کنیم.

سیاست‌گذاری درست مشکل را حل می‌کند

اگر استخراج در ایران صنعت شود و به آن برق صنعتی تعلق بگیرد، می‌توان به مراکز خاصی مجوز داد که از دستگاه‌های استخراج میزبانی کنند. به این صورت که مثلا من دستگاه بخرم و به صورت قانونی آن را برای نگهداری به یک فارم بدهم و آن فارم هر ماه یک هزینه کوچکی دریافت کند. یا اینکه یک فرد بتواند از فارم‌های بزرگ در ایران قدرت هش بخرد.

با این روش، علاوه بر حفظ حقوق مصرف کننده، می‌توان ماینینگ خرد را کنترل کرد و از بروز بسیاری از مشکلات مثل آتش سوزی یا استفاده از برق خانگی برای ماینینگ جلوگیری به عمل آورد.

چه تضمینی وجود دارد که مردم همچنان در خانه استخراج نکنند؟

چیزی که مردم را مجبور به رعایت قانون می‌کند شیب منافع است. مثلا اگر من وارد طرح ترافیک شوم، دوربینی از من تصویربرداری می‌کند و جریمه‌ای برایم در نظر می‌گیرد که طبق شیب منافع، این جریمه برای من به صرفه نخواهد بود پس سعی می‌کنم که وارد طرح نشوم. حالا اگر من روزی چند صد میلیون درآمد داشته باشم، به هیچ عنوان جریمه شدن در طرح ترافیک برایم مهم نخواهد بود. هر قانونی یک شیب منافع دارد.

رگولاتوری بی هدف هیچ تضمینی برای موفقیت ندارد اما اگر هدف آن حمایت از حقوق مصرف کننده و حفظ نظم کلی کشور باشد، آن موقع هدف رگولاتوری تعیین یک شیب منافع است تا اکثریت جامعه را مجاب به حرکت در یک چارچوب خاص کند.

چگونه می‌توان استخراج خانگی ارزهای دیجیتال در ایران را کنترل کرد؟

سیاست‌گذاری باید طوری باشد که مثلا به نفع یک ایرانی نباشد که دستگاه ماینر خود را در خانه نگهداری کند و به صرفه‌تر این باشد که دستگاهش را به یک میزبان بدهد تا در فارمش بگذارد.

مثلا اگر من به یک ماینر خانگی بگویم که در خانه ماهی ۲ میلیون تومان در می‌آوری و اگر دستگاهت را به فارم بدهی تا از آن میزبانی کند، درآمدت به ماهی ۱۵۰ هزارتومان کاهش می‌یابد، قطعا آن ماینر حاضر نخواهد شد که دستگاهش را برای نگهداری به فارم بدهد.

حالا اگر بگویم که در صورت شناسایی دستگاه در خانه ۲ میلیون تومان جریمه می‌شوی چه؟ به نظر من، باز هم همچنان در خانه نگهداری می‌کند.

حالا اگر بگویم که در صورت شناسایی دستگاه در خانه، ۲۰۰ میلیون تومان جریمه می‌شوی، اما همچنان سود نگهداری دستگاه در فارم ۱۵۰ هزارتومان است، یک عده در فارم نگهداری خواهند کرد. اما باز هم اغلبشان در خانه نگهدار می‌کنند، چون می‌گویند این قانون را نمی‌توانی اعمال کنی. چیزی که مجرمان را بیشتر می‌ترساند، شدت مجازات نیست بلکه قدرت اعمال آن است. مثلا قدرت اعمال کردن طرح ترافیک بالاست و کمتر کسی آن را نادیده می‌گیرد.

حالا اگر بگویند با نگهداری دستگاه در خانه ۲ میلیون تومان درآمد داری و در فارم ۱.۵ میلیون تومان و ماین در خانه جریمه سنگین و دردسر دارد و ممکن است ماینرت بسوزد، ماینر خانگی با خودش حساب و کتاب می‌کند و گذاشتن دستگاهش در یک فارم را انتخاب می‌کند. به این می‌گویند سیاست‌گذاری.

سیاست‌گذار باید ارقام و اعداد را بشناسد تا میل به دور زدن قانون را کاهش دهد.

 

مطالعه کامل مقاله بررسی جامع استخراج ارزهای دیجیتال در ایران: پرونده ویژه: گسترش استخراج ارز دیجیتال در ایران؛ تهدید یا فرصت؟

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

23 دیدگاه
ایمان محمدی
ایمان محمدی
3 سال و 3 ماه قبل

سلام
برای یک دستگاه ماینینگ و شروع ماینینگ در خانه، باید مجوز گرفت؟

محمد آذرنیوار
محمد آذرنیوار
3 سال و 3 ماه قبل

سلام از نظر قانون ماینینگ با برق خانگی ممنوعه
بله باید مجوز گرفت

اکبر اصغرزاده
اکبر اصغرزاده
3 سال و 1 ماه قبل

سلام
آیا برای ماینینگ خانگی هم مجوزی صادر میکنند؟
چون در خانه نهایتا میشه ۱ ماینر در حد ۱۰ آمپر روشن کرد

محمد جواهری
محمد جواهری
3 سال و 3 ماه قبل

اول که کلا باهاش مشکل داشتید حالا میخواید تحریم باهاش دور بزنید بعد با دستگاه مردم بیچاره میخواید درآمد داشته باشید کل دنیا دارن از این داستان سود میبرن حالا ما تو این بدبختی کرونا باید ببینیم کی مسئولین عزیزمون متوجه میشن که شاید بعضی ها نون شبشون و با همین درمیارن والا همه میلیاردر نیستن برن 100 تا ماینر بخرن واقعا خودتون میدونید میخواید چیکار کنید

فراز
فراز
3 سال و 4 ماه قبل

به نظر این کار درستی نیست باید دولت در این باره تصمیم های برد برد دو طرفه بردارد .امروزه باید به این مسایل نگاه تازه ای داشته باشیم

یعقوب رحیمی
یعقوب رحیمی
4 سال و 1 ماه قبل

من بعنوان یک بازنشسته مستمری بگیر حدود ده روز با چهارده دستگاه ماینر شروع کردم اما با جمع آوری و برخورد مواجه شدم و تنها سرمایه من از دستم رفته است و حتی یک ریال هم بحساب نرفت .ولی جریمه چندبرابر برای کالای قاچاق که متاسفانه در سایت دیوار به وفور برای فروش موجود است.

احسان
احسان
2 سال و 11 ماه قبل

داداش ملت با یکیش هم ریسک نمیکنن، بعد شما رفتی یهو با ۱۴ دستگاه کارت رو شروع کردی؟! مشاور و راهنمات کی بوده؟!

مهرداد
مهرداد
4 سال و 7 ماه قبل

با این برنامه ریزی جالب و به جا از افغانستان هم عقب میفتیم

رامین
رامین
4 سال و 9 ماه قبل

با سیاست های غلط که مارو از کار بیکار کردید حالا یدونه ماینر بزاریم ماهی دو تومن برامون داشته باش چه ضرری برای شما داره گرچه مدیری که حقوق چندین میلیونی میگیره هیچ وقت حال ما جوانان بی پول رو درک نخواهد کرد

مجتبی
مجتبی
4 سال و 9 ماه قبل

هرچه بگندد نمکش میزنند وای از ان روز که بگندنمک

اسد مجتبی
اسد مجتبی
4 سال و 9 ماه قبل

بجای جمع کردن ماینر ها باید به فکر افزایش قدرت شبکه برق باشید این همه کویر داریم اونجادو پنل خورشیدی بزارید این همه اب داریم توربین برق ابی بزارین با امواج شارژ میشن و.... کل برق کشور ما 60 گیگاوات هست در صورتی که امریکا این مقدار رو فقط از طریق انرژی خورشیدی تولید میکند ...چین این همه ماینر دارند ولی درست ساماندهی شده ...بجای جمع کردن به فکر افزایش برق باشید همین

فرهاد
فرهاد
4 سال و 9 ماه قبل

کاش میزاشتن بجای اینکه سرمایه مردم به سمت دلار و طلا و مسکن و خودرو بره و باعث ایجاد حباب و افزایش قیمت های افسارگسیحته بشه از این طریق برای کشور ارز آوری ایجاد بشه. خیلی از مشکلات اساسی کشور از این طریق قابل حل هست. ایجاد اشتغال. افزایش درآمد ارزی برای کشور. پولی که دست مردم میاد باعث خرید طبق نیازشون میشه و رونق بازار. نه اینکه بخوان به قصد سرمایه گذاری دیگه طلا و دلار بگیرن. و خیلی مسائل دیگه

هادی موسوی
هادی موسوی
4 سال و 9 ماه قبل

یه نظر خوب توییتر دیدم
تمام ارزهایی که دراین مرز استخراج میشه مال کسیه که بیشترین پول روداره یعنی [دولت] بعبارتی ما همه کارمندان دولتیم و تمام رمزارزی که استخراج میشه متعلق به کشور ایران تصورکنید اتفاقی رخ بده که دولت نتونه از دلار استفاده کنه یا نذارن یا دلار قدرتی نداشته باشه، دولت بایه فراخوان خرید، کمی بیشتر از قیمت روز رمزارزها میتونه مالک همه اونها بشه، تنها با تحویل ریال به مردم کشورش، پولی بین‌المللی، بروز و پیشرفته‌ در دنیا رو مالک بشه و مشکلات کشور رو حل کنه، در صورتیکه فقط مردم کشورش ریال قبول میکنند و در اون شرایط خاص دلار هم بلااستفاده شده.