بانک مرکزی ژاپن برای آزمایش ارز دیجیتال ملی تا ۲۰۲۱ آماده می‌شود

بانک مرکزی ژاپن برای آزمایش ارز دیجیتال ملی تا ۲۰۲۱ آماده می‌شود

بانک مرکزی ژاپن اعلام کرده است که برنامه‌ای برای عرضه ارز دیجیتال ملی خود در آینده‌ای نزدیک ندارد، اما در حال مهیاکردن شرایطِ لازم است تا در صورت نیاز، اقدام به راه‌اندازی آن کند.

به گزارش دیکریپت، بانک مرکزی ژاپن ضمن اعلام این مسئله که برنامه‌ای برای عرضه یک ارز دیجیتال ملی ندارد، افزود:

[اما] عرضه چنین ارزی را پراهمیت می‌دانیم و خود را برای آن آماده می‌کنیم. با توجه به افزایش تقاضای عموم برای [عرضه] یک ارز دیجیتال ملی و با در نظر گرفتن سرعت بالای توسعه فناوری، در حال مهیاکردن شرایط برای راه‌اندازی چنین سیستمی در موقع ضروری هستیم.

در گزارش بانک مرکزی ژاپن، چندین بار عنوان شده است که شرایط به‌گونه‌ای «نیست» که این بانک اقدام به راه‌اندازی سیستمی مبتنی بر ارز دیجیتال ملی کند، اما دو طرح در فاز اثبات مفهوم قرار دارد که ممکن است از اوایل ماه آوریل ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰) وارد فاز آزمایشی و اجرایی شوند.

ارزهای دیجیتال ملی با پشتوانه بانک مرکزی هر کشور ساخته می‌شوند. ایده این ارزهای دیجیتال مدت‌هاست که با الگوگیری از ارزهای دیجیتال فعلی، روی میز بانک‌های مرکزی قرار دارد. باید به یاد داشت که ارزهای دیجیتال ملی معمولا با استفاده از یک دفتر کل بلاک چینی فعالیت می‌کنند، اما نباید انتظار یک ارز غیرمتمرکز نظیر بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال را داشت.

بسیاری از دولت‌ها و بانک‌های مرکزی در سراسر دنیا اعلام کرده‌اند که تحقیقات خود را در ارتباط با عرضه یک ارز دیجیتالی ملی آغاز کرده یا آغاز خواهند کرد. این در حالی است که برخی کشورها نظیر چین، به پیشرفت‌های قابل‌توجهی در این زمینه رسیده‌اند. در حال حاضر ارز دیجیتال ملی چین، موسوم به «DCEP» یا یوان دیجیتال، در سطحی گسترده آزمایش می‌شود. این ارز دیجیتال قرار است اولین ارز دیجیتال ملی در مقیاس بین‌المللی باشد.

به گزارش رویترز، کنجی اوکامورا (Kennji Okamura)، معاون وزیر امور اقتصادی ژاپن در امور بین‌الملل، روز پنجشنبه در اظهاراتی عنوان کرد:

یوان دیجیتال با سرعتی نسبتا بالا در حال پیشرفت است. احتمالا به دنبال آن هستند تا نهایت استفاده را از «اولین‌بودن»‌ببرند.

او از این مسئله به‌عنوان موضوعی که ژاپن باید از آن «بترسد» یاد کرد؛ چرا که به‌عقیده وی، اگر چین اولین ارز دیجیتال ملی را عرضه کند، می‌تواند تعیین‌کننده استانداردها در این حوزه باشد.

علاوه بر اینکه چین با عرضه ارز دیجیتال ملی خود، از تمام رقبا در این حوزه پیشی خواهد گرفت، می‌تواند هزینه‌های انتقال پول، به ویژه در حوزه‌های قضایی مختلف را کاهش دهد. از سوی دیگر، روی کاغذ یک دفتر کل غیرمتمرکز، امنیت بیشتری نسبت به یک دفتر کل متمرکز خواهد داشت.

بانک مرکزی ژاپن در گزارش خود ضمن تأکید بر این مسئله که قصد ندارد یک ارز دیجیتال ملی را عرضه کند، ویژگی‌های ارز دیجیتال ملی خود را نیز تشریح کرده است.

 طبق اطلاعات ارائه‌شده در این گزارش، ارز دیجیتال ملی ژاپن یک ارز با «کاربری عمومی» و نسخه‌ای دیجیتالی از پول نقد خواهد بود که امکان انجام تراکنش‌های برون‌مرزی نیز با آن وجود دارد. این ارز دیجیتال در صورت عرضه، امن و سریع خواهد بود و با سیستم‌های پرداخت دیگر نیز سازگاری خواهد داشت.

بانک مرکزی ژاپن همچنین اعلام کرده است که فکر نمی‌کند با عرضه چنین ارز دیجیتالی، پول نقد در چرخه با کاهش چشمگیری مواجه شود. در بخشی از این گزارش می‌خوانیم:

اگر بانک مرکزی [ژاپن] عرضه چنین ارزی را لازم بداند، دو طرح که در مرحله اثبات مفهوم قرار دارند، در ابتدای سال مالی ۲۰۲۱ وارد فاز آزمایشی می‌شوند.

طبق ادعای بانک مرکزی ژاپن، این بانک در حال بررسی فناوری ارزهای دیجیتال است و قصد دارد تا به فهمی عمیق از این تکنولوژی برسد. باید منتظر ماند و دید که سرانجام ارزهای دیجیتال ملی به کجا خواهد رسید.

guest

استفاده از محتوای توهین‌آمیز، غیراخلاقی، دیدگاه‌های غیراقتصادی، تبلیغات و اطلاعات تماس یا لینک‌های نامرتبط ممنوع است.

نقض قوانین ممکن است منجر به عدم تأیید دیدگاه‌ها یا مسدودسازی حساب کاربران شود.

0 دیدگاه